دکتر سید علی اصغر میرباقری فرد رئیس کرسی مولوی پژوهی در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان، مولوی را سرمایه فکری و معنوی برای جهان بشریت دانست.
به گزارش وب سایت خبری uinews دکتر سید علی اصغر میرباقری فرد رییس کرسی مولوی پژوهی در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان که در روز دوشنبه 26 آبان ماه در محل تالار معاونت پژوهشی دانشگاه اصفهان به صورت مجازی برگزار شد دو محور اساسی را مورد بحث و بررسی قرار داد و اظهار داشت: در محور اول مولوی را به عنوان سرمایه معنوی ، فکری و فرهنگی برای جهان بشر و در محور دوم چگونگی بهره وری از این سرمایه فرهنگی را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
دکتر میرباقری فرد در ادامه تصریح نمود: مولانا سرمایه بزرگی در عرصه فکر و اندیشه و فرهنگ است و این سرمایه محدود به فارسی زبانان نیست چرا که مولوی همواره به عنوان یک شخصیت جهانی مطرح بوده است. مولوی یک سرمایه بزرگ برای همه عالم بشر است . ما اگر قرار است سرمایه گذاری کنیم اول باید اثبات کنیم که این شخصیت دارای این ظرفیت بزرگ است. دکتر میرباقری افزود: مولانا در اشعار و آثار خود به صراحت اعلام کرده که من دامنه فکر و اندیشه خود را محدود به علاقه مندی های مادی نمی کنم. وی در منظومه فکری خود عالم را جدای از ظواهر و قید و بندهای ظاهری دارای یک حقیقت واحد می داند و حقیقتی که همه انسان ها ورای آن تفکر ظاهری باید به آن دست پیدا کنند. مولوی خود را به عنوان یک شخصیت جهانی معرفی کرده است پس یکی از دلایلی که می توانیم اثبات کنیم مولانا یک سرمایه بزرگ جهانی است اندیشه های خود مولاناست.
امروز نفوذ جاذبه مولانا مرزها را درنوردیده و به عنوان یک سرمایه بزرگ فکری تبدیل به یک شخصیت جهانی شده که محدود به یک قرن و زمان نیست بلکه برای همه زمان ها و برای همه دوره هاست.
دکتر میرباقری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ما امروز در دانشگاه از این سرمایه بزرگ فرهنگی باید بهره ببریم. این سرمایه باید استخراج و فراوری شود و در قالب دستاوردهای متناسب با نیازهای جامعه عرضه شود.
امروز جامعه جهانی مشتاق این نوع تفکر است و آمار حیرت آوری از میزان جلسات مثنوی خوانی در شهرها و روستاهای کشور فراوان دیده می شود که نشان از اشتیاق مردم دارد.
دکتر میرباقری در ادامه تصریح نمود: برای شناسای این سرمایه بزرگ باید منابع فکری اور را به درستی شناسایی کنیم و در بخش نوآوری های فکری در اختیار پژوهشگران قرار دهیم و برای رسیدن به این مهم نیازمند هم افزایی همه نهادها و تشکیل یک شبکه بزرگ از نهادهای مختلف هستیم تا از ظرفیت های یکدیگر برای شناخت این سرمایه بزرگ بهره مند شویم.
گفتنی است، سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی با همکاری گسترده متخصصان زبان و ادبیات فارسی و اعضای هیأت علمی دانشگاه های مختلف در سه حوزه کلی نوآوری های علمی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل از 26 آبان تا 26 آذر ماه به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
نوآوری های علمی شامل مبانی اندیشه های مولوی، نسخه شناسی آثار مولوی، مولوی و شمس، نقد و تحلیل شرح های آثار مولوی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی شامل هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل شامل مولوی پژوهی در ترکیه، چین، بنگلادش، هندوستان، منطقه بالکان و کشورهای عرب زبان است.
حضور مجازی برای عموم آزاد است و علاقه مندان می توانند روزهای دوشنبه و سه شنبه از ساعت 15 الی 17 برای مشاهده سخنرانی ها به نشانی Https://skyroom.ui.ac.ir/ch/mvp مراجعه کنند.